Juustopaneroitu turskanseläke
Nykyään vastuullisesti pyydettyä tuoretta turskaa saa ilahduttavan usein kalatiskeiltä. Turska on mitä herkullisin kala, mutta se haisee kypsyessään epämiellyttävältä ja hajoaa pannulla jo tiukemmasta katseesta. Sen tähden uunissa valmistaminen sopiikin sille mitä parhaimmin.
Idea tähän reseptiin tuli ystävältäni saamasta Västerbottensost-keittokirjasta, jossa oli herkullinen yrtti-juustopaneroidun lohifileen resepti. Västerbotten kuuluu juustojen aateliin ja kyseisessä kirjassa on aivan taivaallisen hyviä reseptejä, mutta aika usein kaupasta hankittu palanen tulee epähuomiossa syötyä ihan sellaisenaan.
No niin, asiaan. Koska minulla harvemmin on Västerbotten-juustoa jääkaapissa, toisin kuin parmesaania - jota siellä on aina - olen päätynyt luomaan tämän reseptin, joka on nopea, helppo ja herkullinen.
Resepti
Juustopaneroitua turskanseläkettä sekä perunagnoccheja, pinaattia ja parmesaania |
300 gr tuoretta turskanseläkettä tai filettä
1/2 dl korppujauhoja
15 gr parmensaaniraastetta
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Mausta kala suolalla ja pippurilla ja nosta se uuninkestävään, öljyttyyn vuokaan. Sekoita pienessä kulhossa keskenään korppujauho, juustoraaste ja öljy. Öljyä pitää olla sen verran, että saat seoksen pysymään kalan pinnassa.
Painele korppujauhoseos sormin kalan pintaan kiinni ja nosta kala uuniin. Paista noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Kommentit
Lähetä kommentti