Nina Lincolnin suklaakakku

Tämä jäädykekakku oli aikanaan todella suosittu, mutta nykyään painunut unholaan, mikä on sääli. Se on nimittäin kutakuinkin täydellinen jälkiruoka: se on ensinnäkin syntisen hyvää, se tehdään hyvissä ajoin etukäteen ja sen saa tehtyä sekä laktoosittomana että gluteenittomana. Tässä reseptissä ton-ton-versio on ihan yhtä helppo kuin tavallinenkin.

Nina Lincoln (nyk. Rindt) oli 60- ja 70-lukujen tyyli-ikoni. Hän toi tämän jäädykekakun reseptin maailmalta Suomeen ja se julkaistiin Kotilieden Suuressa leivontakirjassa vuonna 1987. Jälkiruoka oli anoppini bravuuri ja olen saanut reseptin aikanaan häneltä.  Resepti poikkeaa hieman muista netistä löytämistäni versioista, mutta lopputulos on varmasti kaikissa yhtä syntisen ihana.



Voiko näillä raaka-aineilla tulla mitään muuta kuin taivaallisen hyvää?


Kakku on helppo tehdä ja mikä parasta, se pitää tehdä etukäteen eli se on täydellinen vierastarjottava, koska kokin aika ei kulu keittiössä enää siinä vaiheessa, kun vieraat ovat pöydässä. Sen valmistamisessa ainoa miinuspuoli on, että tiskiä tulee valtavasti, kun aineksia sekoitellaan kolmessa kulhossa ja suklaata sulatellaan neljännessä. Tiskikone onkin jälleen kerran kokin paras kaveri.

Koska jälkiruoka on niin ihanan retro, päädyin koristelemaan sen lapsuuteni hengessä maraschinokirsikoilla. Kaverieni mukaan myös ananasrengas olisi kuulunut asiaan. Itse asiassa kirsikan maku sopi tähän täydellisesti, joten saatanpa käyttää niitä toistekin.


Resepti

Pohja:
150 gr gluteenittomia Digestive-keksejä
50 gr voita sulatettuna

Täyte:
250 gr tummaa suklaata
2 kananmunaa
400 gr laktoositonta Philadelphia-juustoa
1 3/4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl laktoositonta kuohukermaa

Koristeet oman maun mukaan.


Vuoraa 23 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Surauta keksit hienoksi muruksi monitoimikoneessa, sekoita niihin sula voi ja painele seos vuoan pohjalle.

Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Ota kolme kulhoa. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Laita keltuaiset suurimpaan kulhoon, lisää tuorejuusto ja sokerit ja vaahdota seos. Vaahdota kerma ja valkuaiset kumpikin omissa kulhoissaan.

Sekoita hieman jäähtynyt suklaa tuorejuustomassaan. Kääntele varovasti sekaan ensin kermavaahto ja sitten valkuaisvaahto.

Kaada täyte pohjan päälle, siloita pinta ja laita kakku pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi, mutta mielummin vuorokaudeksi.

Ota kakku huoneenlämpöön noin kaksi tuntia ennen tarjoilua. Koristele haluamallasi tavalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ruotokammoisen ahvenpihvit

Samettinen mukulasellerikeitto

Paastopäivän tonnikalasalaatti