Perhospastaa gorgonzola-saksanpähkinäkastikkeessa

Tämä pasta on arki-illan pelastus! Se valmistuu siinä ajassa, mikä menee pastan keittämiseen ja on maultaan ihanan pehmeää. Ainekset voi sitä paitsi hankkia muutaman päivän etukäteen, jolloin ne ovat odottamassa juuri sitä iltaa, kun ei ole yhtään liikaa aikaa. Toisaalta tähän saa uppoamaan enemmänkin aikaa, mutta siitä tuonnempana.

Jos tästä pastasta pitää jokin huono puoli keksiä, sanottakoon ettei se ole kauhean esteettinen, koska sulanut gorgonzola muuttuu aika ikävän värikseksi. Siksipä en laitakaan tähän kuvaa valmiista ruuasta vaan kauniista saksanpähkinöistä.
Saksanpähkinöitä

Annoksesta riittää kahdelle.

Resepti

160 gr farfalle- eli perhospastaa (tai muuta lyhyttä kuivapastaa)
20 gr voita
120 gr mietoa (dolce) gorgonzolajuustoa
60 gr saksanpähkinän sydämiä
(pari lehteä salviaa)
mustapippuria
suolaa

Laita pastan keitinvesi (2 l) isoon kattilaan kuumenemaan ja laita muutama desi vettä pienempään kiehumaan pienempään kattilaan.

Kun vesi kiehuu pienessä kattilassa, laita saksanpähkinät kiehuvaan veteen vajaaksi minuutiksi ja sen jälkeen valuta ne siivilässä. TÄSSÄ KOHTAA voit päättää, haluatko edetä joko nopeampaa tai hitaampaa tietä.

Hidas versio: Jos sinulla ei ole kiire minnekään, irrota kynsillä pähköistä niitä ympäröivä ohut kuori. Kuori on karvaan makuinen, joten tämä vaihe tekee kastikkeesta entistä lempeämmän. Kuorimisen jälkeen jatka kuten alla.

Nopea versio: Kaada pähkinät leikkuulaudalle ja rouhi veitsellä karkeaksi rouheeksi.

Kun pastan keitinvesi kiehuu, lisää 1 rkl suolaa ja salvianlehdet sekä pasta. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi (noin 10 min.)

Pastan kiehuessa laita voi sulamaan korkeareunaiseen paistinpannuun miedolla lämmöllä. Kuutioi homejuusto ja kun voi on sulanut, lisää paloiteltu juusto pannulle. Jatka juuston sulatusta miedolla lämmöllä käännellen seosta tasaiseksi.

Kun pasta on kypsää, poista salvianlehdet, kaada pasta lävikköön ja kumoa se nopeasti pannulle kastikkeen kanssa. Älä ravista pastaa kuivaksi, jotta kastikkeesta ei tule liian paksua. Sekoita kastike hyvin pastaan kanssa ja kaada lämmitettyyn tarjoiluastiaan - tai nosta pannu sellaisenaan pöytään, jos siltä tuntuu!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ruotokammoisen ahvenpihvit

Samettinen mukulasellerikeitto

Paastopäivän tonnikalasalaatti