Sitruunainen linssikeitto

Tämä keitto on syntynyt tavallaan pakon sanelemana. Tulimme mieheni kanssa eräänä kauniina päivänä (viikon Sisilian matkan jälkeen) siihen tulokseen, että jotain on tehtävä. Liikunnan lisääminen ei enää riittänyt painon kurissa pitämiseen vaan oli otettava kovemmat keinot käyttöön.

Ruuan ystävänä olen aina vihannut laihduttamista. Sitä paitsi se on useimmiten silkkaa ajanhukkaa, koska irti elävästä elämästä olevat pikadieetit eivät toimi. Nyt oli kuitenkin tosi (eli terveys) kyseessä. Tein ystäväpiirissä galluppia niiden kesken, joiden tiesin onnistuneen painonpudotuksessa ja jotakuinkin kaikki olivat onnistuneet samalla konstilla eli 5:2-dieetillä. Sitä oli siis kokeiltava.

Kiloja hävisi reilussa puolessa vuodessa kymmenen ja olen nyt siitä painossa, jossa tunnen oloni hyväksi ja verenpainemittarikin on samaa mieltä. Kaksi kevyen ruuan paastopäivää viikossa on jäänyt tavaksi, jota noudattamalla pystyn elämään normaalia elämää nauttien kaikesta, mitä mieli tekee, mutta pysyen terveellisessä painossa.

On selvää, että tämä on vaatinut perehtymistä kevyisiin vaihtoehtoihin. Salaatit ovat tietysti loistava keksintö, mutta talvella on kylmä. Etenkin paastopäivinä! Oli siis keksittävä uusia, vähäkalorisia keittoja, jotka kuitenkin tekisivät kylläiseksi. Tämä on yksi niistä ja olen siitä aika ylpeä.


Resepti

1 rkl oliiviöljyä
50 gr salottisipulia (2 sipulia)
50 gr varsiselleriä (yksi varsi)
1/2 tl roomankuminaa (eli jeeraa eli juustokuminaa)
1/2 tl korianteria
6 dl vettä, kiehuvaa
150 gr punaisia linssejä
1 laakerinlehti
1/2 luomusitruuna
suolaa
pippuria


Hienonna sipuli ja selleri erittäin hienoksi, noin linssien kokoiseksi hakkelukseksi. Laita kattilaan lusikallinen öljyä ja kuullota hakkelusta noin 5 minuuttia. Älä anna ruskistua! Kannattaa ripotella hyppysellinen suolaa jo tässä vaiheessa, jotta sipuli ja selleri "laiskistuvat" nopeammin. Lisää kumina ja korianteri ja kääntele vielä hetki.

Sipulin ja sellerin ollessa kuullottumassa huuhtele ja valuta linssit. Lisää kattilaan kiehuva vesi ja linssit, laita sekaan laakerinlehti ja kierrä pari varvia pippurimyllystä. Laita kansi päälle ja anna kiehua 12 - 15 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmenneet.

Linssien kypsyessä pese sitruuna ja raasta kuoresta keltainen osa noin puolikkaasta sitruunasta. Halkaise sitruuna ja puserra puolikkaasta mehu.

Kun linssit alkavat olla kypsiä, lisää hieman suolaa, sitruunan kuori ja mehu. Sekoita ja anna tekeytyä hetki poissa liedeltä. Tarkista maku, nosta tarjolle ja nauti!

Jos tämän lusikoi kahteen pekkaan, on yhden syöjän kalorimäärä noin 300 kcal.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ruotokammoisen ahvenpihvit

Samettinen mukulasellerikeitto

Paastopäivän tonnikalasalaatti