Teurastamon pääsiäismarkkinoilla

Kevään ensi merkkejä lienee se, kun tekee mieli kaivautua omasta talvipesästä ulos ja lähteä katsomaan, mitä mielenkiintoista voisi löytyä pääsiäismarkkinoilta. Sörnäisissä sijaitseva Teurastamon alue on kieltämättä parhaimmillaan kesällä, kun voi viettää aikaa hengailemalla alueen terasseilla, mutta aurinkoinen sää oli tänäänkin onnistunut houkutelemaan mukavasti väkeä paikalle.


Aurinko helli juuri sen verran, että terassikausi tuli avatuksi ensin lasilla kuohuviiniä ja sitten Jädelinon ihanilla jäätelöillä. Jädelinon jäätelöt ovat aitoja italialaisia gelatoja, joten luonnollisesti valitsimme mahdollisimman italialaiset maut eli pistacchio ja amarena. Pistaasijäätelön pistaasit oli paahdettu täydellisesti ja jäätelössä oli paksu, nougatmainen suutuntuma. Amarenassa taas oli mukavasti sattumia ja ihana kirsikan maku. Kelvollisia pistaasijäätelöitä saa nykyään jo isommista ruokakaupoista, mutta miksi, oi miksi Suomessa kirsikkajäätelöä saa metsästää kissojen ja koirien kanssa!

Sisällä Teurastamolla oli mukava hyörinä, vaikka ständejä ei kovin monta ollutkaan. Oli kuitenkin mukava nähdä, että sekä uusia että jo vakiintuneita, innovatiivisia yrittäjiä oli paikalla.

Eniten silmäkarkkia tarjoilivat Frangipanin aidoilla kukilla ja lehtikullalla koristellut leivonnaiset sekä Chjokon käsin maalattuihin pääsiäismuniin panostanut osasto. Saattaa olla, että joku saa ensi viikonloppuna yhden, kauniin käsinmaalatun pääsiäismunan...

Astiakirpparille en uskaltanut edes vilkaisemaan. Kaapit pursuilevat jo nyt astioista siinä määrin, että oli parempi jättää löytöjen tekeminen muille. Toivottavasti joku löysi sieltä kauan etsimänsä astiaston tai maitokannun. Ainakin tungoksesta päätellen kirppari tuntui olevan kovin suosittu.

Jos jotain jäin markkinoilta kaipaamaan, niin se oli niin sanottu oikea ruoka. Pihalla tarjoiltu grillimakkara tai sisällä myytävät, sinällään kiinnostavat, sirkkasnäksit eivät ihan tähän kategoriaan kuuluneet. Nyhtökauraakin saa jo jokaisesta ruokakaupasta, joten sitäkään ei tällä kertaa lähtenyt mukaan.

Olin siis laskenut sen varaan, että olisin saanut sunnuntaiaterian joko paikan päällä tai mukaan ostettuna markkinoilta. Näin ei kuitenkaan käynyt, mutta onneksi apu oli hyvinkin lähellä. Kun kaikki ständit oli käyty läpi ja herkut ostettu, kävelimme Wotkinille, jossa oli sopivasti suomalaisen vasikan kyljykset tarjouksessa.

Kaiken kaikkiaan pääsisäismarkkinat olivat kuitenkin positiivinen kokemus. On aina yhtä kiinnostavaa päästä keskustelemaan suoraan tuottajien kanssa ja kuulla heidän kertovan tuotteistaan. Toivon, että Teurastamon alue menestyy ja elävöittää tulevaisuudessakin kaupunkin tapahtumatarjontaa.











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ruotokammoisen ahvenpihvit

Samettinen mukulasellerikeitto

Paastopäivän tonnikalasalaatti