Paperikala

Pakettien avaaminen on ihanaa eikö vain? Paketeissa on aina jotain salaperäistä. Niinpä ruokakin on astetta kiinnostavampaa silloin, kun se tavalla tai toisella tuodaan yllätyksellisesti tarjolle tai kun tarjoilija paljastaa lautasella lepäilevän annoksen kuvun alta näyttävällä kädenheilautuksella.

Paperikalassa yhdistyvät paketin avaamisen jännitys valmistustavan mukanaan tuomaan maukkauteen. Kun kala ja vihannekset kypsyvät paperikäärön sisällä, kaikki ihanat aromit vain odottavat paketissa sitä hetkeä, kun se avataan.

Paperikalan ainekset matkalla uuniin


Arkiseen iltaan pakettien avaaminen tuo ripauksen juhlan tuntua ja paperikala on mukava vierastarjottavakin valmistustapansa vuoksi. Jos vihannekset pilkkoo ja kypsentää etukäteen, ei emännällä tai isännällä kulu keittiössä yhtä hujausta pidempään, kun uuni hoitaa valmistuksen.

Resepti

Tällä kertaa reseptin määrät ovat yhtä ruokailijaa kohti. Paketteja tehdään yhtä monta kuin on ruokailijoita.

150 gr vaaleaa kalafilettä. Siivu isosta kuhasta tai pala turskanseläkkettä toimii loistavasti.
150 gr tuoreita kasviksia. Tällä kertaa pakettiin meni porkkanaa, fenkolia, vihreää parsaa ja kevätsipulia. Hyviä paketoitavia ovat myös esim. herkkusienet, sokeriherneet, paprika ja purjo.
tuoretta lehtipersiljaa tai tilliä
suolaa
pippuria
öljyä
leivinpaperia

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Suikaloi tai paloittele kasvikset pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy pannussa ja lisää kasvikset pannulle kypsymisjärjestyksessä. Tällä kertaa siis ensimmäisenä pannulle sukelsivat porkkanatikut, paria minuuttia myöhemmin fenkolisuikaleet, pari minuuttia sen jälkeen parsa ja sitten kevätsipuli. Ripottele kevyesti suolaa paistamisen aikana, jotta kasvisten neste alkaa irrota. Nosta pannu liedeltä, kun kasvikset ovat hieman pehmentyneet, mutta vielä napakoita.

Leikkaa leivinpaperista jokaista pakettia varten neliön muotoinen pala. Sipaise palan keskelle kevyesti öljyä ja nosta kalanpala sen päälle. Ripottele kalan päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Nostele päälle kasviksia ja ripottele päälle tuoretta persiljaa tai tillliä.

Käännä leivinpaperin reunat kalan yli ja taittele käärön päät kuvan osoittamalla tavalla. Kiepsauta päätykolmiot paketin alle ja nosta paketti uunipellille. Paketoi loput kalat samalla tavalla ja kun paketit ovat valmiita, nosta pelti uuniin 20 minuutiksi.


Nosta pelti uunista ja anna pakettien jäähtyä minuutin verran. Nosta paketit tukevan lastan avulla suoraan lautasille. Anna ruokailijoiden avata paketit ja nauttia sieraimiin kohoavasta taivaallisen hyvästä tuoksusta.

Kun lopputulosta on ihasteltu tarpeeksi, kala tykötarpeineen kannattaa liu'uttaa veitsen avulla lautaselle ja paperit kerätä pois. Kalasta ja vihanneksista irtoava neste on riittävä kastike esimerkiksi uunijuureksille, perunoille tai riisille.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ruotokammoisen ahvenpihvit

Paastopäivän tonnikalasalaatti

Samettinen mukulasellerikeitto