Parsa-kylmäsavulohilasagne

Lasagne on hitaiden sunnuntaiden herkku. Etenkin, jos haluaa tehdä tuoreet lasagnelevyt itse. Näin parsakaudella lasagne kannattaa tietenkin tehdä tuoreesta parsasta. Kylmäsavulohi ja sitruunankuorella maustettu bechamelkastike kruunaavat makunautinnon.

Resepti

Neljälle hengelle

6 dl maitoa
50 gr voita + nokare paistinpannulle
25 gr vehnäjauhoja
1/2 luomusitruunan kuoren keltainen osa raastettuna
300400 gr tuoreita lasagnelevyjä
500 gr vihreää parsaa
300 gr kylmäsavulohta ohuina siivuina
suolaa


Laita parsa kylmään veteen odottamaan.

Aloita lasagnen teko bechamelkastikkeesta. Muista, että bechamelkastikkeen teossa maltti on valttia!

Sulata voi miedolla lämmöllä pienessä kasarissa ja sirottele vehnäjauhot sekaan koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Lisää maito pienissä erissä sekoittaen voimakkaasti niin, ettei kastikkeeseen jää klimppejä. Kypsennä kastiketta hitaasti kunnes se sakenee.

Vältä viimeiseen asti kiusausta nostaa lämpöä liian kovaksi, koska silloin maito palaa pohjaan ja kastikkeen lempeä maku on pilalla. Sekoittele kastiketta noin 15-20 minuuttia, kunnes jauhot ovat kypsyneet ja kastikkeen rakenne on samettinen. Kastike saa jäädä melko ohueksi. Lisää hyppysellinen suolaa sekä sitruunankuoriraaste. Anna tekeytyä hetki ja tarkista maku. Siirrä kattila pois liedeltä.

Laita 2 litraa vettä kiehumaan ja uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Kuori parsat ja poista niistä puutunut tyviosa (ks. tarvittaessa ohje). Pilko parsojen varret noin 1 cm mittaisiksi paloiksi, mutta jätä latvat noin 45 cm pitkiksi. Siirrä latvat erilleen. Sulata nokare voita paistinpannussa ja laita parsanpalat latvoja lukuunottamatta pannulle kypsymään noin viideksi minuutiksi. Siirrä pannu pois levyltä.

Kun vesi kiehuu, laita siihen noin 1 rkl suolaa. Laita kattilan viereen puhdas keittiöpyyhe. Nostele lasagnelevyjä 34 kpl kerrallaan kiehuvaan veteen ja keitä noin minuutin verran. Nosta levyt reikäkauhalla ja valuta pyyhkeen päällä. Keitä kerrallaan vain sen verran levyjä kuin saat mahtumaan pyyhkeelle niin, että levyt eivät kosketa toisiaan.

Ota lasagnevuoka ja levitä sen pohjalle pari ruokalusikallista bechamelkastiketta. Laita kerros lasagnelevyjä vuokaan. Laita lasagnelevyjen päällä noin neljäsosa parsanpaloista sekä 2-3 kylmäsavulohisiivua. Valuta päälle noin desilitra bechamelkastiketta.

Toista lasagnelevyjen, parsan, savulohen ja kastikkeen kerrostamista, niin että lasagnelevyt jäävät päällimmäisiksi. Kaada jäljellä oleva bechamelkastike lasagnelevyjen päälle ja viimeistele vuoka parsannupuilla.

Nosta vuoka uuniin ja paista noin 30 minuuttia. Kun lasagne on valmis voit vielä viimeistellä lasagneen kauniin pinnan nostamalla sen hetkeksi grillivastusten alle.

Parsa-kylmäsavulohilasagne juuri uunista otettuna



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ruotokammoisen ahvenpihvit

Samettinen mukulasellerikeitto

Paastopäivän tonnikalasalaatti