Hibiscusjäätee

Jäätee on paras juoma helteellä ja tämä jäätee on niin helppo, että sen jaksaa tehdä, vaikkei mitään muuta jaksaisikaan. 

Sanotaan, että hibiscus muun muassa auttaisi kohonneeseen verenpaineeseen. Mene ja tiedä, mutta yksinomaan juoman upean värin ihailu vähentää stressiä ja raikkaan kirpsakka maku helpottaa oloa päivän kuumimpina hetkinä.

Hibiscuksesta uutetut juomat ovat suosittuja muun muassa Iranissa, Intiassa ja Karibian alueella eli jokin jäähdyttävä taika siinä on.

Kuivattua hibiscusta saa Suomesta ainakin terveyskaupoista. Itse sain omani Viron tuliaisina ihanalta sisareltani.

Resepti

1 l vettä
1 dl kuivattua hibiscusta
0,5 dl sokeria
1 luomusitruuna
jäitä

Kiehauta 5 dl vettä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää veteen hibiscuksen terälehdet ja sokeri. Anna hautua 10 minuuttia. 

Sekoittele juomaa, kunnes sokeri on täysin sulanut siihen. Lisää 5 dl jääkylmää vettä.

Siivilöi juoma korkilliseen pulloon tai kannuun ja anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Vinkki: täytä tiskiallas tai korkeareunainen astia kylmällä vedellä ja jäähdytä pulloa siinä. Kun neste on noin huoneenlämpöistä, nosta pullo jääkaappiin. 

Kun juoma on tarpeeksi kylmää, valitse mukava paikka varjosta ja nauti lasillinen itse tehtyä, viilentävää jääteetä sitruunaviipaleen ja jäiden kera. 

Jopa käytetyt hibiscuksen lehdet ovat ihastuttavan kauniita!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ruotokammoisen ahvenpihvit

Samettinen mukulasellerikeitto

Paastopäivän tonnikalasalaatti