Kesäinen kesäkurpitsa-katkarapupasta

Oman, täysin epätieteellisen havainnointini perusteella kesäkurpitsa on parhaimmillaan silloin, kun se on vaaksan mittainen. Pienikätisenä minun vaaksani on 18 cm (mittasin juuri). Kokeilepa huviksesi löytää kaupasta sen kokoisia kesäkurpitsoita. Eipä löydy.



Tämäkin asia pitää siis hoitaa itse. Tänä kesänä kesäkurpitsa on puskenut satoa melkein silmissä ja olen voinut lähes päivittäin kerätä pihalta pieniä, napakoita kesäkurpitsoita, jotka maistuvat aivan erilaiselta kuin ylikasvaneet ja vetiset serkkunsa.

Jos siis saat käsiisi mahdollisimman pieniä kesäkurpitsoita, tee tämä nopea ja kesäinen pasta, jonka kruunaavat tuoreet herneet. Sopivan kokoisia kesäkurpitsoita kannattaa kysellä vaikkapa kasvimaan omistavalta tuttavalta. Olen aivan varma, että tänä kesänä hän on hyvin anteliaalla päällä!

Resepti

180 gr lyhyttä kuivapastaa (esim. fusilli tai penne)
20 gr voita
250 gr kesäkurpitsaa (2 pientä)
0,5 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
50 gr herneitä
180 gr katkaravunpyrstöjä
pieni nippu rucolaa tai tilliä
mustapippuria myllystä

Jos käytät tuoreita herneitä, silvi ne ja laita pieneen kulhoon odottamaan.

Laita pastavesi kiehumaan isoon kattilaan.

Jos sinulla on pieniä kesäkurpitsoita, leikkaa ne noin 3 mm paksuisiksi kiekoiksi. Isomman kesäkupitsan voit paloitella pieniksi kuutioiksi. Kuori valkosipuli.

Kun pastavesi kiehuu, suolaa se ja laita pasta kiehumaan paketin kyljessä ilmoitetuksi ajaksi.

Sulata voi isolla, korkeareunuksisella paistinpannulla ja lisää kesäkurpitsa. Ripottele suolaa kesäkurpitsaviipaleiden päälle, se nopeuttaa niiden kypsymistä. Kääntele siivuja niin, että ne kypsyvät tasaisesti. Puolessa välissä paistamista murskaa valkosipuli ja lisää pannuun. Paista kesäkurpitsoita kohtalaisella lämmöllä, kunnes ne saavat vähän väriä.

Lisää herneet pannulle, kun pastan kypsymisaikaa on jäljellä 5-6 minuuttia. Kääntele kurpitsoita ja herneitä pannulla ja vähennä lämpöä tarvittaessa.

Hienonna rucola tai tilli karkeasti. Lisää se ja katkaravut pannulle, kun pastan kypsymisaikaa on pari minuuttia jäljellä. Rouhi muutama kierros pippuria päälle ja kääntele ainekset sekaisin.

Valuta pasta hyvin siivilässä ja kaada pannulle. Sekoittele pastaa noin minuutin verran, laita tarjoiluastiaan ja nauti kesän mauista!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ruotokammoisen ahvenpihvit

Samettinen mukulasellerikeitto

Paastopäivän tonnikalasalaatti