Paastopäivän katkarapu-misokeitto

Tästä keitosta on tullut meillä paastopäivien vakioresepti. Keitossa on ällistyttävän vähän kaloreita, mutta misotahna antaa sille ruokaisan maun, joten siitä tulee kylläinen olo. Lisäksi se on todella nopea tehdä.


Sain idean keittoon eräänä päivänä eräässä varsin tavanomaisessa sushiravintolassa. Syömäni sushi ei ollut kummoista, mutta misokeitto pelasti aterian ja rupesin miettimään, että se on ruokaisuutensa ansiosta oikeastaan aika täydellinen pohja paastopäivän keitoksi.

Tähän keittoon kannattaa käyttää valmista pika-misokeittotahnaa, jota myydään muutaman pussin pakkauksissa. Valmistahnassa on mukana bonito-tonnikalajauhe ja merilevä, joten sen maku on monipuolisempi kuin "oikean" misotahnan. Jos sinulla kuitenkin sattuu olemaan avattu purkki misotahnaa jääkaapissa, voit aivan hyvin käyttää sitä.

Keitto on nopea valmistaa, siinä on todella vähän kaloreita ja ennen kaikkea se on hyvänmakuinen. Vihanneksia voi tietysti vaihdella vuodenaikojen tai omien mieltymysten mukaan. Retikkaa ei aina ole saatavilla, joten sen sijaan voi laittaa vaikka porkkanaa. Porkkanan keittoaika on tosin huomattavasti pidempi kuin retikan eli se menee keittoon ensimmäisenä. Samoin varsiparsakaalin voi korvata tavallisella parsakaalilla. Maku on sama, mutta varsiversiolla saa kauniimman lopputuloksen.

Resepti

Kahdelle. Yhden hengen annoksessa energiaa 138 kcal

6 dl vettä
1 kasvisfondikuutio
150 gr varsiparsakaalia
150 gr retikkaa
1-2 vartta kevätsipulia
1 pss/1 rkl misotahnaa
180 gr katkaravunpyrstöjä

Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kannen alla kiehuvaksi. Huuhtele varsiparsakaali huolellisesti ja leikkaa varret viistosti noin 1-2 cm pituisiksi paloiksi.

Laita fondi kattilaan kiehuvaan veteen ja lisää parsakaali. Keitä noin 7 min. Kuori sillä välin retikka, viipaloi se noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja leikkaa viipaleet tikuiksi. Lisää retikkatikut ja misotahna keittoon, sekoita hyvin ja anna kiehahtaa.

Leikkaa kevätsipuli renkaiksi, lisää se ja katkaravun pyrstöt keittoon. Älä enää anna keiton kiehua vaan nosta kattila pois levyltä, pidä kansi päällä. Anna katkaravunpyrstöjen lämmetä liemessä noin minuutin verran ennen kuin viet keiton tarjolle.

Keitto maistuu parhaimmalta, kun se on hetken jäähtynyt.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ruotokammoisen ahvenpihvit

Samettinen mukulasellerikeitto

Paastopäivän tonnikalasalaatti