Kiireettömän aamun uunibrunssi

Rakastan runsaita aamiaisia - etenkin, jos niitä ei tarvitse syödä aamulla anivarhain vaan lähempänä puolta päivää. Idea uunibrunssiin lähti näkemästäni pienten uunimunakkaiden reseptistä. Ajattelin, että olisi hauska toteuttaa brunssi, jonka keskeiset osat valmistuvat samanaikaisesti uunissa, ja pienen kehittelyn jälkeen onnistuinkin aika mainiosti.


Alkuvalmistelut veivät tietysti aikansa, mutta sitten kun ruuat olivat uunissa, ehdin hyvin siivota keittiön, kattaa pöydän ja vielä hengähtääkin hetken ennen asettumista kirjaimellisesti uunituoreiden herkkujen ääreen.

Tämä oli vasta ensimmäinen kokeilu, mutta varmasti tulen tekemään uunibrunssin uudestaan uusina variaatioina. Tällä kertaa laitoin uunissa kesäkurpitsamuffineita, juustomunakkaita ja paahdettuja kirsikkatomaatteja, mutta uusia ideoita on jo muhimassa korvien välissä. Munakkaiden sijasta olisi kiva kokeilla esimerkiksi kuppimunia ihan vain siksi, että niillä on niin hauska nimi ranskaksi: oeufs en cocotte.

Säädin reseptien määrät sellaisiksi, että pystyin paistamaan sekä muffinit että munakkaat yhtä aikaa 12 kolon muffinipannussa. Muffinien reseptistä vasta toinen versio tuotti haluamani kuohkean, mutta mehukkaan lopputuloksen. Seuraavalla kerralla viskaan kyllä sekaan vielä hieman saksanpähkinärouhetta.

Paahdetut kirsikkatomaatit

Puolita kirsikkatomaatit poikkisuuntaan. Ripottele hieman suolaa leikkauspinnoille ja käännä ne alassuin leikkulaudalle, jotta liika neste pääsee valumaan pois. Voit käyttää myös ihan tavallisia tomaatteja. 

Pienet uunimunakkaat

3 kananmunaa
0,5 dl maitoa
30 gr juustoraastetta
2 rkl ruohosipulisilppua
(suolaa)

Vatkaa ainekset sekaisin haarukalla kulhossa ja jätä odottamaan.

Kesäkurpitsamuffinit

150 gr kesäkurpitsaa
150 gr spelttijauhoja
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl kanelia
2 munaa
40 gr sokeria
100 gr turkkilaista jogurttia
voita tai margariinia voiteluun

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen ja voitele muffinivuoat huolellisesti. Etenkin munakas on hanakka tarttumaan kiinni vuokaan. Voit tietysti myös suojata pellin paperivuoilla (jos olet muistanut ostaa niitä). 😏

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.

Sekoita pienessä kulhossa keskenään jauhot, sooda, suola ja kaneli. Vaahdota munat ja sokeri toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi ja lisää jogurtti käännellen puuhaarukalla. Lisää jauhoseos ja kääntele taikina tasaiseksi. Lisää kurpitsaraaste ja sekoita vain sen verran, että saat raasteen sekoittumaan taikinaan.

Lusikoi taikina kahdeksaan muffinivuokaan ja täytä loput neljä koloa munakkaalla. 

Voitele pieni uunivuoka kevyesti öljyllä ja laita kirsikkatomaatit vuokaan yhteen kerrokseen leikkuupinta ylöspäin. Nosta muffinipelti ja tomaattivuoka uuniin ja paista ruokia noin 25-30 minuuttia. 

Kokeile muffinien kypsyyttä hammastikulla tai spagetinpätkällä ja nosta ruuat pois uunista, kun muffinit ovat kypsiä.

Nosta ruuat tarjolle ja nauti kiireettömästä herkutteluhetkestä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ruotokammoisen ahvenpihvit

Samettinen mukulasellerikeitto

Paastopäivän tonnikalasalaatti