Pistaasipaneroitu uunilohi

Norjalainen lohifile ei ehkä ole maailman hohdokkain raaka-aine, mutta täytyy myöntää, että se on arki-iltana varsin nopea ja kätevä valmistaa. Uutta twistiä loheen saa viemällä sen, vaikka vain kuvainnollisesti, matkalle Sisiliaan. 



Pistaasien kuningatar on Bronten pistaasipähkinä, joka on myös yksi Sisilian kuuluisimmista vientituotteista. Bronte on pieni kaupunki Etnan länsirinteellä, mutta kun tietää, kuinka valtavast ympäri maailmaa myydään Bronte IGP -merkinnällä varustettuja pistaaseja ja pistaasituotteita, täytyy olla niin, että kaupungilla on jokin normaalimaailman rajoja uhmaava ulottuvuus.

Tähän reseptiin kelpaavat toki missä tahansa kasvaneet pistaasit, kunhan niitä ei ole paahdettu ja suolattu. 

500 gr lohifilettä
50 gr kuorittuja pistaasipähkinöitä
20 gr korppujauhoja
1 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria
öljyä paistovuokaan

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Hienonna pistaasipähkinät monitoimikoneessa, blenderissä tai vastaavassa yhtä hienoksi kuin korppujauhot. Voit hetken pyöräyttää niitä vielä yhdessä, että ne sekottuvat kunnolla. Lisää pistaasipähkinä-korppujauhoseokseen ruokalusikallinen oliiviöljyä ja sekoita lusikalla, kunnes seos muistuttaa märkää hiekkaa.

Laita lohifile öljyttyyn paistovuokaan ja mausta pippurilla ja suolalla. Painele pistaasi-korppujauhoseos kiinnin kalan pintaan ja sivuille ja nosta kala uuniin paistumaan. Paista 25-30 minuuttia ja nosta tarjolle, kun kuorrutus on saanut paikka paikoin hieman väriä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ruotokammoisen ahvenpihvit

Samettinen mukulasellerikeitto

Paastopäivän tonnikalasalaatti