Paastopäivän tonnikalasalaatti
Tonnikalasalaatti
on varsin helppo ateriavalinta painonpudottajalle. Vihanneksia voi 5:2-ruokavalion paastopäivänäkin rouskuttaa kyllästymiseen asti, niin energiaköyhiä ne
ovat ja tonnikala on helppo ja varsin vähäkalorinen proteiininlähde. Tonnikalaa ostaessa kannattaa tarkistaa, että se on pyydetty kestävistä kannoista. Monessa paikassa tonnikalakannat ovat huvenneet jo huolestuttavasti.
Kevyimmänkin salaatin hyödyt on helppo romuttaa yhdellä
ranteenheilautuksella. Salaatinkastikkeet kun voivat olla melkoisia kaloripommeja.
En
muista, mistä löysin tämän tonnikalasalaatin nerokkaan kastikkeen, joka tuo makua ja mehukkuutta salaattiin, mutta on todella kevyt. Oma keksimäni
se ei ole, mutta pistän reseptin jakoon muidenkin iloksi.
Tarhapavut tuovat osaltaan ruokaisuutta salaattiin ja niitä alkaa taas talvikauden jälkeen saada kaupasta sopuhintaan. Papujen käsittely on helppoa
ja tuoreiden papujen maku ja koostumus niin paljon parempi kuin pakastettujen
papujen, että ei kannata edes harkita piipahdusta pakastealtaalle.
Oliivihyllystä
kannattaa valita mukaan pieniä, kivellisiä mustia oliiveja (esim. taggiasca), koska ne ovat herkullisimpia. Mustiksi värjätyt oliivin irvikuvat voit unohtaa välittömästi.
Suolaan säilöttyjä kapriksia on jostain syystä
todella vaikea löytää Suomesta ja yleensä hamstraankin niitä Italiasta. Niiden
maku kun hakkaa etikkaan säilötyt 6-0. Jos käytät etikkaan säilöttyjä oliiveja, huuhtele ne kylmässä vedessä ja laita aluksi vähän vähemmän viinietikkaa kastikkeeseen.
Askartelin kuvaa varten salaattiainekset laakealle vadille puhtaasti esteettisistä syistä. Täytyy kuitenkin tunnustaa, että salaatin maku on parempi, kun ainekset sekoittaa kulhossa keskenään.
Resepti
Kahdelle
hengelle, noin 220 kcal/annos
200
gr tarhapapuja
2 kananmunaa
2 kananmunaa
200
gr tomaatteja (3 pientä)
175
gr kurkkua tai avomaankurkkua
1
pieni keltainen paprika
10 mustaa
oliivia
2
kevätsipulia tai uuden sadon punasipulia (n. 50 gr)
1
tlk veteen säilöttyä tonnikalaa
Muutama
persiljanoksa
Kastike
Vajaa
1 rkl suolaan säilöttyjä kapriksia
1
rkl laadukasta neitsytoliiviöljyä
2 tl
valkoviinietikkaa
Mustapippuria
0,5
dl tonnikalan säilöntälientä
Huuhtele
pavut kylmässä vedessä ja leikkaa niistä varrenjämät pois. Keitä papuja noin 10
minuuttia. Tarkista kypsyys. Valuta keitinvesi pavuista, huuhtele niitä hetki
juoksevan kylmän veden alla ja valuta siivilässä. Anna jäähtyä
huoneenlämpöisiksi.
Keitä
kananmunat koviksi ja laita kylmään veteen jäähtymään.
Leikkaa
tomaatit lohkoiksi. Kuori kurkku, halkaise se pitkittäissuuntaan neljään osaan
ja poista siemenet. Suikaloi kurkunsiivut vielä pariin osaan pitkittäin ja
leikkaa suikaleet kuutioiksi. Huuhtele paprika ja leikkaa se kurkun kanssa
saman kokoisiksi kuutioiksi.
Laita
kaprikset pieneen astiaan kylmään veteen likoamaan. Valuta tonnikala siivilässä ja ota
liemi talteen.
Leikkaa
sipulit renkaiksi. Leikkaa pavut parin-kolmen sentin mittaisiksi paloiksi.
Kokoa
salaattikulhoon pavut, tomaatit, kurkku, paprika ja sipuli. Lisää tonnikala ja
riko sen rakenne haarukalla. Sekoita nostellen ainekset sekaisin. Kuori
kananmunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Asettele lohkot salaatin päälle yhdessä
oliivien kanssa. Koristele persiljanoksilla.
Valuta
kaprikset huolellisesti ja katso ettei niihin jää suolakiteitä, jos käytät
suolaan säilöttyjä kapriksia.
Laita
kaprikset, oliiviöljy, viinietikka ja tonnikalan liemi sauvasekoittimen astiaan
ja jauha päälle pari kierrosta pippurimyllystä. Sekoita kastikeainekset tasaiseksi sauvasekoittimella ja
tarkista maku. Kaada kastike pieneen kannuun.
Nosta
salaatti ja kastike pöytään ja nauti maukkaasta salaatista kevein mielin.
I'm usually to blogging and i really respect your content. The article has actually peaks my interest. I'm going to bookmark your site and hold checking for new information. gsn casino games
VastaaPoistaThank you Fillip! :)
PoistaPitää kokeilla
VastaaPoista